Videobloggs idén som kraschade (del 1?)

Eftersom det nu är så pop att videoblogga så tänkte jag att äh, detta är väl något man kan testa på i varje fall. Annan sak om det kommer komma fler inlägg eller ej, men man måste ju utmana sig själv här i livet för att veta vad man går för.

Nu är det så att jag faktiskt hade spelat in ett videobloggs inlägg för er kära läsare, men eftersom det inte 1. Kom något ljud när jag överförde filen från min telefon till datorn och 2. Jag inte visste hur man skulle få in en egen video till bloggen, så blev det ingen videoblogg för er heller. Vad synd alltså, det var så strålande kvalité på den. Eller hur var det nu? Kanske det inte var meningen att ni skulle behöva haska (riktiga ordet är?) några dyrbara minuter av ert liv på att se på när jag pratar goja. Det var nog menat såhär.

Oj du milde, jag kände mig så fånig när jag satt i soffan och pratade för? till? åt? er framför min telefon och tanken på att någon annan ännu skulle ha tryckt på Play och faktiskt sett på den kändes ju ännu fånigare. Jag hade tur där med ljudet, haha.

Ja, gonatt på er!
Vi hörs igen.


Sugen på...

...något, men kan inte sätta fingret på vad. Tips?

Cocktail Party!

Ikväll har jag hängt på Wärtsiläs Cocktail Party. Inte varje dag man får den äran. Jag var ju inte bjuden, tyvärr. Hamnade servera dem istället, men rätt kul det med, trevliga typer var det. "Jag" bjöd på ren krustader, kallrökt laxtartarer på bröd, ost-druvpinnar och honungsmelonpinnar. Mums va gött! Och sen Punahilkka drinkar.. lyckad cocktail party! Hoppas gästerna tyckte det också.

Nu tänker jag ta natten. Sov gott ni som skall sova nu och ni som redan sover -- hoppas ni sover gott. Och när jag nu väl börjat, så ni som inte sover, eller tänker sova nu, hoppas ni har det trevligt överlag.

It's back.

Tidslinjen. Nå, solen skiner ju idag så..

Och vad hände?

Blev jag nyss populär eller vad hände? Tre samtal på några få minuter.

Spicy & the Marvins

Idag körde jag till Asko för att kolla in möblerna jag drömt om sen jag första gången såg dem på bild -- det var kärlek vid första ögonkastet då. Ett vitt högt bord med två svarta barstolar till mitt vardagsrum. De var lika vackra som på bild, om inte vackrare. Jag har funderat lite hit och dit om/när jag skall köpa dem, eftersom priset inte var det lägsta och om hur och när jag har råd med dem osv. Men när jag nu kom in i butiken så hade de nedsatt pris på stolarna. Eller egentligen var det inte exakt de stolarna jag sett på, men de andra fanns inte och dehär stolarna jag nu pratar om såg nästan exakt likadana ut och ja, nedsatt till 69 euro från 138 euro från början. Så, ingen dålig kauppa där tyckte jag. Jag körde hårt och nu har jag Spicy & the Marvins hemma i mitt vardagsrum i början av nästa vecka om allt går enligt planerna.

Hög femma på den!

Till på detta köpte jag en liten sylipöytä för min dator, pretty nice den med. Heter det famnbord på svenska kanske? Låter lite konstigt, kanske man inte kan översätta detta ord direkt från finska till svenska. Jag kan beskriva den som en liten kudde med en skiva på där man kan ha sin dator. Jag måste nog vara den bästa på att förklara saker här i världen, ehh...

Overall e jag mycket nöjd med dagens inköp.

SuperB.

Vilken fantastisk kväll igår -- tack alla inblandade. Bastu, god mat, god dricka, trevliga diskussioner och bästa sällskap. Jajja, lyckat minsann. Mera sådant till folket!

T.G.I.S.

Tänkte sticka iväg på tjejkväll nu, whoppii!! Tror det va första gången jag jobbade lördagdag idag. Annars jobbar jag oftast lördagkväll eller så vid undantagsfall är jag ledig. Bytte till mig denna lyx -- lördagkväll ledig. Fint att det gick, I'm a happy soul.

Trevlig lördagkväll alla fina!
Brumm brymm.

Varför?

Varför kan jag lyssna på Spotify utan tidsbegränsning idag? Är det min lyckodag eller har det bytt igen så att man får lyssna hur mycket som helst, tills man inte orkar längre? Eller är det så att tidslinjen är osynlig idag och snart kan jag inte lyssna längre? Ja, inte vet jag, men hursomhelst blev jag glad. Jag klagar inte. Jippii! Kanske Spotify människorna har lite medkänsla en grå dag som denna?

En.nattlig.fjant.tanke.

Alltså, jag vet inte om detta borde kännas pinsamt eller ej, men jag har smått ångest över sådana här situationer. Tänk dig att du går ensam på stan, plötsligt får du syn på några vänner/bekanta du inte sett på ett tag. Vi säger de är fyra stycken som står och pratar med varann. Du känner tre av dem och den fjärde är en väns bekant som du brukar hälsa på om du ser denne på stan, men inget mer, ni har inte kontakt eller så. Så, till min fråga eller slutsats -- det känns dumt att inte krama den sista av dem, eftersom du kramat alla andra, eller? Men, å andra sidan känner ni inte varandra och att kramas vore bara konstigt? Eller, väntar den sista på att få en kram.

okej, detta har kanske hänt mig enstaka gång. Inget jag råkar ut för varje dag precis, men jag har konstiga tankar innan läggdags, jag vet. Det är då mina tankar börjar snurra på.

oj nej, detta blev ju ett fjant inlägg. Ni kan ju gå tillbaka en minut eller så i tiden och glömma att ni ens läst detta, tack.



HÄR!

Värsta,

är ju att tvätta bort sminket innan läggdags. Jag säger t-u-n-g-t.

Ps. vilket flyt jag har på bloggandet nu -- har ni lagt märke till det? Varje dag, om inte oftare. Heja.

Ah, solen.

Jag blir 1 000 000 x gladare när solen tittar fram. När det är grått och äckligt vill jag bara ligga under täcket och dö bort tills solen tittar fram igen. Känner mig så positiv.



Sparka igång dagen.

Doggen Max.

Träffade för första gången på grannen som har den ylande hunden häromdan när jag var påväg till jobbet. Jag öppnar ytterdörren och ut kommer hon, en finsk tant, från sin dörr samtidigt. Den morgonpigga människa som jag är, försökte jag få fram ett leende när hon babblade på om hennes hund och hur lessen den är när hon åker iväg på morgonen. Hmm, inte en chans att jag missat det joo, nej.

Wasa By Night i stan idag, men dissar den iår och glor på Tv4 och Sub istället. Halv åtta hos mig-Bonde söker fru-BB-Paratiisi. Skönt om man frågar mig. Vuxenpoäng? Självklart.

Trodde jag skulle till skolan imorgon, men tydligen inte.
OHD!

Undrar hurudan hund hon har? Den är säkert rätt söt, såsom bonden Per-Olov & Yvonne tillsammans.
Jag döpte den nyss till Max.

Vuxen vs. Barn

Ikväll när jag gick och handlade kom det med ett paket champinjonrulle i min korg. Då kände jag mig ganska vuxen. Tanken föll mig att även köpa tungrulle, men kom på att så vuxen är jag väl inte än? Sen gick jag förbi snaskhyllan och blev supersnål på Weekend snacks, men tänk er känslan när man vill ha något oerhört mycket och sen är man för kort för att nå upp till chipsen. Då kände jag mig som ett barn som stod där hjälplös med dreggel rinnande ur mungiporna.

It's getting clearer each time...

Jag vet såå vilka kunder jag inte tål. Men det kan jag ju inte visa dem och inte ids jag skriva det här heller. Men murmeldjuret, va dom äär jobbiga! De tror alltid att de är enda gästerna och att de borde få världens bästaste bästa betjäning fast salen är full fullare fullast. Och när de måste ropa något i stil med "halåååå, halåååå", fast man är vid ett annat bord eller har annat på gång och springer som en tok, då tär det på mina nerver något enormt. Jag ger dem bästa möjliga betjäning som är möjligt för stunden, ursäkta då att jag inte är född bläckfisk med tusen armar och ben, är det mitt fel kanske? Tydligen för dessa typer.

Peace out.




Trevlig Måndag!



Ville bara önska er en trevlig start på veckan med min nya RetroCamera App. Tack systeri, du e bra att ha, ibland ;)

Känslan när...

...grannens hund börjar yla innan väckarklockan ringer. Ni vet?

Forever

Bonden Fredrik är ju lite nolo. Så kan jag känn mig ibland också, faktiskt. Att jag är lite pinsam.

Meen, nu över till något helt annat. Jag vill bjuda på ny störtskön musik av denna vackra kvinna. MaryJet med Forever. Enjoy!


Kaffe & sömn.

Hej igen...

Kaffe-koffein-sömn begreppet är ganska intressant -- hur vissa påverkas och vissa inte. Jag är tyvärr en av dom först nämnda, dom påverkade, och det är rätt jobbigt ibland. Som t.ex. nu, klockan visar 0359 och jag kan inte sova. Inte det minsta heller. Om ni läst mitt föregående inlägg, trodde jag att det berodde på något helt annat, men nu är jag mätt och ingen sömn här inte. Suck!

"Påverkan av koffein varierar individuellt, men man har märkt att redan en koffeindos på 250 mg förorsakar upphetsning. En kopp kaffe innehåller 100-150 mg koffein. Koffeinets halveringstid i kroppen är 3-7 timmar, men påverkan kan pågå t.o.m. 14 timmar. Koffeinet kan alltså  påverka nattsömnen kraftigt, även om man druckit den sista koppen redan på eftermiddagen. Koffeinet ökar pigghet genom att binda sig vid adenosinreceptorer i hjärnan, och detta påverkar insomningen och sovandet." - träffpunktsomn

Ibland vet jag ingenting av någonting, men idag märker min kropp av allt, tydligen. Jag har dock inte intagit kaffe på flera dagar, såå.. 1+1.



Sant, så sant.


Sova hungrig = Fail.




Detdär med att gå och lägga sig när man är hungrig är ju nästan totalt omöjligt. Klart man kan lägga sig, men allt vad man (jag) tänker på är maat, maat & maaat. Därför är det bra att ha lite "PanPaj" kvar i kylskåpet, som man kan värma upp vida sådana här tillfällen. Mina gnälliga grannar tykter säkert att min Micro har för mycket ljud, men det får dom tåla, jag är hungrig. 

På fot igen.

Denna gång åker jag iväg på Juttas & Simons förlovningsfest till Såka @ Fackelheim. Senare ikväll tillbaka till Vasa och då skall vi nog keep rollin' rollin' rollin'.

PI på Ritz ikväll.

Whoppii, skall duscha nu och ställa mig i ordning för den sköna killen Patrik Isaksson.

Smell u leytöör!

Dinner & Wine @ Il Banco

Middag på den italienska restaurangen Il Banco med Rosa(munda) kallar. Måste gå. Ciao Bellas!

Träningsvärk.

Spelade lite Wii Bowling igår kväll och nu är jag sjuk i låren, ryggen och armarna. Behöver väl inte säga så mycket mer än vältränad.

Songkran festival 2554 (2011)

Youtubade lite och kom in på ämnet songkran festival från Chiang Mai, där några av oss firade in det Thailändska nyåret. Här får ni en liten inblick om vad det hela handlade om och varför jag inte har några bilder därifrån. Jag beder er att inte vara rädda för att använda mute knappen sedan. Kollar ni hela filmen finns det en chans att musiken blir rätt enformig.




Töntigt?

Nu får man faktiskt tycka att jag är töntig, men jag tycker det är riktigt roligt att gå den kursen jag går nu. Bokföring och sånt. Trodde aldrig jag skulle säga det, men sagt är sagt. Min åsikt kan dock ändras ännu.




På hemmaplan.

Nu har jag anlänt till vasa och ligger i min egen säng, skönt! Wii konsolen har hittat till hemmaplanen på kyrkoesplanaden och PS3 är tyvärr för en tid framöver på bortaplan. Win-lose situation från bådas sidor. Jag hoppas min syster tar hand om den omsorgsfullt. Man vet aldrig med den slarvmajan, haha.

och så var det dags för nukkumattis land igen. Skolan kallar imorgon alltför tidigt.

Redo för kölden.





Mina två nya huvudbonader, varsågoda!

Semester dag nueng och song.

blidde ingen lång bloggpaus från denna tjej, tydligen. Idag kändes som en bra dag för en återupplivelse av denna blogg -- blir det bara detta inlägg eller kommer det fler, det är upp till ödet. I alla fall är jag här idag.

Igår inledde jag min allra första semester någonsin. Det känns bra att göra ingenting och faktiskt få lön för det. Kunde vänja mig vid detta, absolut. Dock fick jag inte sova länge igår, eftersom jag skulle vara i skolan 0815 för inledelse av min egentliga sista kurs på VAMK -- reporting and analysis. Spännande värre. Mat hos Jakub & Ville med Angelica senare på dagen och kvällen spenderades hemma hos mig i gott sällskap av hot maman, min törka-i-varandra-kompis och hennes "väninna" av det manliga könet. Kort med andra ord Julleh, Soffu och Jonny. Vi hade fredagsmys med lite mat och film. Müüs!

Idag pratade jag med syrran från morgon och packade väskan och körde hem till åivo för att hälsa på familjen. Inget planerat alls, men ja, här är jag nu mätt och belåten. Drog med min PS3 i pant åt min syster så jag får ta hennes Wii till vasa. Wiiih, wiiih, wiiih! Ikväll har jag ätit mammas goda hemmagjorda hamburgare och blåbärspaj i stora lass. Ack, så gott, tack för det! Singstarat lite med mamma, pappa och jeckus. Iden var ju att jag och jeckapekka skulle se på film senare ikväll. Vi hyrde en blueray film, eftersom filmen vi ville se var utlånad på dvd. När vi väl kommit så långt att vi skulle sätta in filmen -- "du måste uppdatera din krypteringskod för att kunna se filmen." Hjeeelp, vilket då? Blev ingen filmkväll, tur att jag hade en igår i varje fall. 

Nu börjar dag *song av min semester ta slut, likväl detta inlägg.

Kryper ner i sängen och tänker ta en OnePiece dag imorgon.

*nummer två på thailändska.

RSS 2.0