Skön fredagsmusik.



Skön musik fredagen till ära och längtar lite hem till finska sommaren ute på terassen. Ahh!

Moppe fredag.

Idag vaknade jag av regn och åska. Solbrännan som man möjligen nångång i tiden har fått, har nog suddats ut vid det här laget. Fast man ligger vid poolen en solig dag får man ingen färg längre -- har vi whitening i solkrämen eller duschkrämen vi använder börjar man misstänka haha. Thailändare vill vara vita så de använder sig utav olika whitening medel för att bli vitare. Vem vill bli vitare om jag får fråga?

Det regnade riktigt rejält idag och vägen här utanför var rätt så våt för att uttrycka mig milt. Skall ladda upp bilder sen när A kommer hem med min kamera från biosalongen. Eftersom vädret var skit, så bestämde jag och A oss för att shoppa lite -- det som man gör så lite här i Thailand höhöm. Vi plaskade i vatten och tog en taxi till FuturePark, men taxin fick problem på halva vägen så vi steg ur och tog moppetaxi sista biten. Det var skoj! Wohoo. FuturePark hade inget att erbjuda oss idag, eller jo, Starbucks latte och brownie. NamNam. Besökte en marknad nära intill FuturePark och där ni, hittade vi plagg efter plagg wihuu. Jag kom hem med endast nie plagg. Blev runt 40 €, så billigt om man tänker att jag fick farkkushorts, farkkuskjorta, en rutig och en vit skjorta, en vit T-skjorta, en svart väst, en lite finare topp och två andra övredelar. I Finland skulle jag kanske fått två skjortor för samma pris. Igår köpte jag två klänningar, en topp, en blå övredel och några filmer. Kanske jag inte behöver säga allt vad jag shoppar, låter så överväldigande. Nyt riitti!

Jag börjar bli lite orolig över hur jag skall få hem allt? Men som tur är jag inte enda -- tror alla har samma problem haha. Skall nog slänga ganska mycket av klädesplaggen som jag tog med mig hit och alla kemikalier lämnar jag här, ingen vits att dra med dom hem. Eller slänga behöver man inte, på skolan har de så man får donera till fattiga barn här, så bra om någon får användning för dem.

Bästa köpet än så länge är nog ett par små svarta grejer, som jag inte kan avslöja ännu, men som är så bäst. Jag blev så kär i dem, hoppas personen i frågan också gillar dem lika mycket som jag -- eller förhoppningsvis ännu mera.

Efter shoppingen idag tog vi moppetaxi hem igen och här sitter jag nu och är hungrig och känner mig febrig och sjuk i kroppen. Kan inte vara sant! Jag kan bara inte bli sjuk igen, det har jag bestämt!! Mamma, du behöver inte oroa dig, jag är inte dödssjuk. Undrar vad man skall göra resten av kvällen nudå? Imorgon tror jag vi skall besöka MonkeyTown, coolt, apor som springer runt i stan, kan eventuellt vara något att se.

Smell you later!

Btw,

glömde säga att min favorit handduk nu längre inte existerar. Eller möjligen är den vid liv, men ingen aning var? Tror nämligen blåsten har åkt iväg med den en dag när den hängde på balkongen helt oskyldig. Snyft. Om ni vill veta vilken handduk jag pratar om, scrolla ner till inlägget 'Bilder från Chiang Mai' och på sista bilden där jag har byggt ett korttorn kan ni skymta handduken i bakgrunden. Jag är lessen både i ögat och hjärtat.

Uppe med tuppen?

Ööh, varför är jag vaken redan? Finns ingen logik i det hela. Skall nog krypa ner under täcket snart igen för att sova några timmar till. Problemet är bara om nukkumatti vill kasta mera sand i mina ögon eller inte?

Inget speciellt har hänt här dom senaste dagarna, bara samma gamla vanliga har rullat på. Helgen kommer att spenderas här runtom i Rangsit/Bangkok. Vad som sker? Återstår att se. Inga desto större planer än. 

Jag vill också fira vappen i åbo, meen tyvärr kan man inte vara på två ställen samtidigt.. Anyway, glada vappen alla vappenfirare!!

back to bed.

Something To Die For.


New meaning.



och plötsligt fick denna sång en ny mening för mig.

Enough for today.

7 timmar i skolan och nästan lika många timmar har jag kämpat med skolarbeten efter det. Blev utslängd från skolan vid åtta tiden. Fräckt. Tycker det börjar räcka för idag. Min marknadsplan är nästan färdig, skall slipa den färdig imorgon. Orkar bara inte mera idag. Men innan läggdax måste jag väl träna lite på att beställa typ tjugo olika maträtter på thailändska, måste föra en dialog åt läraren imorgon. Yey! Thailändska är svårt. Allt låter samma, men ändå inte och så finns det tusen olika sätt man kan säga saker på som betyder samma sak. Oj, flumm. Usch, vad jag är trött.

Sov gott allesammans!

Wooooah, det flyter på.

Bäst att fortsätta innan inspirationen dör ut. Heippa!

Intressant!

Jag tar en kort paus från min marknadsplan och vill visa er några intressanta klipp som vår föreläsare visade oss idag. Jag tror jag har varit med om den mest intressanta föreläsningen under min livstid idag -- det ni -- han var strålande. Jag lyssnade under hela föreläsningen och jag måste medge att det händer inte allför ofta. Han hade vacker layout och endast en eller två meningar på varje slide. Underbart! Och sen mellan varven ploppade det upp olika videor på markandskampanjer som olika företag har gjort för att promota sina produkter. Att han sen ännu hade en behaglig röst gjorde inte saken sämre. Här är några av dem som jag hittade på Youtube. Är ni intresserade -- Ta en titt vetja.





Those creative bastards.

Lazy pyjamasdag.

Idag har jag mest legat i sängen i brist på andra aktiviteter. Det har regnat och åskat mest hela dagen, så ligga under täcket har varit en bra sysselsättning enligt mig. Snälla A kom hem med home delivery från McDonalds åt mig ikväll -- jag trodde kanske jag hade saknat mäkkis, men icke, smakade mest äckligt bara. Det är svårt detdär med mat här i Thailand. Känns som något fattas hela tiden, men man kan inte sätta fingret på vad det är.

Har haft Faie på besök ikväll med Channing Tatum på datorskärmen i Dear John. Men nu skall jag krypa ner under täcket och hoppas på bättre väder imorgon för vi tänkte nämligen besöka Chatuchak marknaden i Bangkok -- Thailands största marknad. Antar det kan gå åt några slantar där.

nattinatt.

"Without a plan you are just a tourist"

Exakt så känner jag mig idag.

Har suttit och lyssnat på föreläsare i sex timmar idag. De föreläste om en massa tråkiga saker angående Industry Management. So much fun? Not at all. Vissa sov, andra gick hem, vissa satt där, andra lyssnade inte. Nu skall vi dock leka organisatörer för ett evenemang vid namn Thai Spa Expo 2012 in Finland. Det är så mycket detaljer så ni kan inte ens föreställa er. Skall aldrig och då menar jag verkligen aldrig arbeta med något likande. Detta skall vi ha gjort inom två veckor -- vad är fritid kommer jag fråga mig många gånger under dessa veckor?

Market research, venue selection, action plan, budget, design floor plan, conference program in details, delegate promotion plan, marketing, selection of contractors, onsite management, special event highlight bara för att nämna några punkter som skall ingå i uppgiften. Gaah. Varför ha så jobbiga och långa uppgifter när man ändå inte kommer genomföra dem i riktiga livet? Samma sak som med vår food & beverage uppgift som vi hade i Finland innan vi åkte iväg -- vi gjorde så mycket för den uppgiften så vi skulle kunna öppna en restaurang på rikigt med all info.

Okej, back to work. Håller på med en Take Home Examination, där vi skall create a comprehensive marketing plan för enadelt Lebanon, Syria eller Iran. Jag valde Lebanon. Yey. Skall sätta igång med environmental analysis, TOWS och STP. så intressant så ni kan inte föreställa er. Uuuuh!

Dagen som gått.

Idag har jag ätit hamburgare och franskisar på Boomerang. Det var gott. Sen shoppade jag på marknaden lite igen. Oops. Nu skall vi se på film. Hoppas på nattssömn inatt och kanske några berättelser om kroppsspråk. Allt från denna lya för ikväll. Gonatt!

Vem vill ta mig på date?



till Sirocco restaurant in Bangkok. Den ligger på 64th floor. Pretty nice! Dit måste jag åka innan hemfärd. With or without someone.

På bättringsväg.


Bara pikulite rött kvar, jeij! Slemmet, värken och våtheten är ett minne blott.

intressant eller hur?

Har en aning tråkigt ensam på rummet, därav dessa blogginlägg.
Men nu måste jag inta föda.

...

37 grader ute och jag sitter inne. inte helt okej. jag vill leka med dom andra barnen.

Goood morning!


Bilder från Chiang Mai.


Påväg mot Chiang Mai.


Har inhandlat vattenpistoler och tjuvstartade Songkran lite.


Kriiiiiiig!


Grannbarnen ville också vara med.


In the Van.


Jag och Christina ser på när Faie kockar.


Jag med elefanten i bakgrunden.


Elefant ridning. Vi red dock aldrig, tyvärr.


Barnen leker i floden.


Wuppidooo!


Tre små grisarna.


Elefantskit jamii!!


Mera barn och vuxna som leker i floden.


En dag åkte vi på forsränning. Människorna på bilden är dock inte vi.


Barnet på bilden byggde ett korttorn.



Sjukhusbesök.

Idag har jag varit hos fabror doktorn. Först var jag hos en doktor som kollade ögonen och konstaterade att jag har ögoninflammation, no shit, menar du? Imorse kunde jag inte se något, de var helt fastklistrade så A fick putsa dem och nu är de rödsprängda och vattniga och slemmiga. Ser ut som jag skulle ha gråtit konstant i flera dygn.

Sen väntade jag lite mera och sen mätte en sköterska blodtryck och tog vikten. Efter det fick jag besöka en annan doktor. Han var öron-, näs-, och hals specialist. Han drog äckligt slem ur näsan och frågade en massa frågor. Efter det gick jag ner en våning till röntgenavdelningen, där de tog några röntgenbilder.

Efter detta besökte jag doktorn igen. Han såg på röntgenbilderna och förklarade för mig vad jag har -- bihåleinflammation. Han visade i böcker och förklarade noggrant med sin Thai-Engelska hur allt antagligen hade börjat och varför jag hade alla symptom. Det har börjat med snuva och gått ner i halsen och till lungorna, därav halsont och hosta. Dessa symptom hade jag redan för två veckor sen, då besökte jag doktorn på skolan och han gav antibiotika åt mig och andra piller. Men tydligen var det inte rätta medicin i och med att förkylningen förvärrades efter att kuren tog slut. Så nu har det gått upp även till ögonen. Så ögon- och bihåleinflammation konstaterade de att jag har.

Efter att läkaren förklarat för mig allt detta tog sköterskan mig till ett rum for injection. Sen frågade hon om jag minns att jag var hos doktorn? Ööh, joo, borde jag inte ha gjort det? Efter detta besök kom jag hem med åtta olika mediciner, yey! Om jag inte blir frisk nu så förklarar jag mig dödssjuk. Dödens död!

Imorgon kväll skall jag på kontroll redan för att se om det har blivit något bättre. Nästa vecka skall jag på kontroll med ögonen. Får se då.

Vad jag vet är att jag inte orkar vara sjuk i den här värmen. Gaah. Jag måste vara sängliggande i två dagar OCH VAD SKALL MAN GÖRA I DENNA LILLA LÄGENHET I TVÅ DAGAR? Men skolan får jag besöka, haha.

Iliadin
TOBRAdex
Augmen
Tauglicolo
Maxiphed
Fluimucil
Tarivid
TOBrex

Ja ni, varifrån skall jag börja?

Trist.

Jag kan inte sova. Klockan tickar. Jag är trött. Halvblind. Mina ögon är svullna. Grönt slem. Hostattacker. Doktorn imoron. Klagat färdigt. Inget mera på hjärtat.

Lördagkväll med Jake Gyllenhaal.

Kvällen spenderades i biosalongen i gott sällskap och med Jake Gyllenhaal på vita duken -- Source Code. Sköna nerfällbara stolar, filtar, popcorn och limsa. Ojoj. De va skönt -- jag sov. Första gången jag somnat på bio, men här vill jag gärna skylla på den nya antibiotika kuren, tabletterna mot hostan och andra piller, men även sov jag kanske högst 3 timmar i natt också. Även stolarna var ju lite sömn varning! Filmen var väldigt bra vad jag såg av den, men dom andra var alldeles till sig när vi kom ut från salongen, så jag rekommenderar filmen. Skall se den själv på nytt sen nångång när den blir uthyrbar.

Nu kallar den hårda sängen, fast i och för sig så kom en nattsgäst med egen madrass, som nu ligger mitt i sängen. Så halva kroppen får ha mjukt under sig och andra hårt. haha. Lär bli skönt.

Nu värker det i ögonen något enormt, Godnatt!


Nödvändigheter när man går på bio.


Helt okeeeej stolar.

Hade just en...

...väldigt speciell och intressant diskussion med mamman i huset. Vad vi diskuterade förblir dock mest en hemlighet för mig. Jag fattade typ ingenting, haha. Svårt detdär med kommunikation när man inte pratar samma språk. Blev mest skratt, men vad gör de.

nu ska jag sova. Tidig väckning imoron.

G'natt!

Pattaya/Koh Larn & Chiang Mai.

Sitter i en säng i Chiang Mai och blir omhändertagen med medicin från alla håll. Ber om ursäkt redan nu om det kommer en massa stavfel eller yriga meningar. Ifall att, skyller jag på min ögoninflammation -- grönt slem skymmer nämligen min syn. Andra barnen gick iväg för att besöka vattenfall och klättra i djungeln, så här sitter jag ensam nu och tråkar. Hoppas dom kommer tillbaka snart!

Igår firades Songkran, det thailändska nyåret, vattenfestival. Kärt barn har många namn. Det hela gick ut på att slänga vatten på varann så mycket man hann. Detta ledde dock till min förvärrade förkylning. Jippii! Jag tror allt skulle ha varit frid och fröjd om det skulle ha varit varmt och soligt, men kära landet, thailandet, tycker hellre om kallt och mulet nuförtiden. Såå, vara våt och frusen i 6 timmar, inget att rekommenderas, men roligt var det ändå när jag tänker tillbaka nu. Skulle det ha varit soligt och varmt skulle det ha varit underbart roligt. Inga bildbevis finns från denna festival tyvärr, eftersom kameran skulle vara dödens död nu i sånt fall. Fanns nog inte en enda torr fläck på oss. Värsta var ju när dom som slängde ISVATTEN på en, gaaaaah, borde ha varit förbjudet! Vi hade inhandlat vattenpistoler, men så fanns det dom som hade vattenhinkar, såå, 1+1, vem blev mer blöt måntro? Gatorna var fulla med människor, band på scen som spelade lite här och där och ja, en rolig festival helt enkelt. Vädret var dock mycket minus, men alltid kan man inte få som man vill. Det "roligaste" med det hela var ju att vi var blöta innan vi ens kom in till centrum, eftersom det regnade hela vägen dit och vi satt på flakbil, haha. Fint där!

Denna festival blev ingen hit för min förkylning precis. I tisdags tog jag min sista antibiotika, men halsont kom genast tillbaka efter det. Går bra med min underbara hals dessa dagar. Och efter igår, sitter jag här nu med ögoninflammation (antar den dök upp efter att jag fick en del isvatten rakt i ögonen), halsont fortfarande, hemsk hosta och värk i hela kroppen. För tillfället känns det som mitt huvud skulle väga 100 kg, minst. Men jag har mina piller, vätskor och mat. Nog skall jag allt klara mig finemangus.

Kan väl berätta vad som har hänt dom senaste dagarna. Är ju inte så att jag har så jättemycket bättre för mig just nu precis. So,

i torsdags efter tenterna fick vi som sagt semester i 10 dagar. Sköönt! I fredags var det poolen som gällde och senare på kvällen åkte vi till Sitnee clubben. Lördag morgon åkte jag och A, A som i Angie, Angelica, Aphuvud. Sista var väl att ta i, haha, skämt o sido, till Pattaya/Koh Larn. Tur som vi har med vädret tydligen, så var det grått och mulet och regnit i Pattaya. Vi var sura och skämde bort oss med dyrt hotell, thai massage, tre rätters middag och bus. De sakerna jag just nämnde var de enda bra sakerna med Pattaya. Pattaya i ett nötskal: Ryssar, kvinnor-med-mindre-trevligt-jobb för att uttrycka mig finare och smutsigt. Inget att rekommendera vill säga.

Alla trodde även vi var ryssar och hälsade med hälsningsfrasen; Privjet! GREAT! Vi gick och la oss normal tid och hoppades på sol nästa dag. Vi vaknade med sol i ögat -- eller det hade vi hoppats på, men icke. Solen skymtade dock lite bakom molnen. Kunde bli sol. Vi gick ner för att vräka i oss morgonmål. Även där blir man bemött som ryss. Spaciba, fick jag höra när jag gick ut från dörren! Ännu mera great!

Nå vi tog vårt pick och pack och checkade ut, sedan begav vi oss till färjan som skulle ta oss över till Koh Larn. Solsken var det på båten och jag och A var glada och nöjda. Förutom att vi var omringade av endast ryssar igen. Förstå mig inte fel nu, jag har inget emot ryssar, men tusentals högljudda ryssar på samma ställe, ingen miljö jag kan påstå jag trivs som bäst i. På Koh Larn hade vi bestämt oss för att hyra en bungalow över natten, inget lyxhotell precis, men det dög för en natt. Ett plus för bungalowen var att vi fick köra med gratis scooter hela dagen. Dagen spenderades på stranden, med sol bakom molnen. Vi hann kanske ligga där en timme tills det började regna. Vad roligt med regn igen! eller hur? Vi åt lite mat, körde runt med scootern, duschade, åt igen och gick runt och kollade på lite krimskrams. Jag skäms nästan att säga detta, men klockan 21.00 gick vi och lade oss i brist på andra aktiviteter. Det fanns absolut inget liv på ön. Dödens dödadaste ö jag sett. Faktiskt! Vill man besöka ön är det nog bara för en dagsutfärd.

Nästa morgon vaknade jag av att katten eller barnet skrek eventuellt smått högt. Måste ha varit en katt, men kunde även ha varit ett barn som lät som en katt. Anyway, efter det började någon spela musik skithögt, så ingen mer sömn här inte. Vi steg upp, klädde på oss, checkade ut, hade lite kommunikations problem med bungalow gubben, låg på stranden i SOLSKEN och återvände till Pattaya typ vid 17.00. Sedan hade vi endast hemresan till Rangsit framför oss. Den gick smärtfritt.

Nu har vi kommit fram till tisdag och på tidagen blev det en ny resa. Chiang Mai för att fira nyår. Med på resan är jag, Angie, Tim från amerika, Christina från tyskland, thailändska Faie och hennes släktingar och grannar. Väldigt internationellt, mycket trevligt! Vi startade vår resa 14.00 och var framme i Chiang mai på onsdag morgon vid 8 tiden kanske. Det var en ganska smärtsam resa. Huah! Själva resan tog dock inte så länge, utan vi stannade till på vissa ställen och thai time thai time. Resan tog typ 12 timmar..

Ja, och nu sitter jag här i Faies andra hem i Chiang mai. Här får vi bo gratis, det kallar jag gästvänlighet, hehe. Lite tråkigt har jag nu och har yrsel, men annars är allt bra här.

Detta blev ett mycket långt inlägg så hoppas du inte sover vid det här laget ren. Meningen var inte att uttråka dig, men kan hända att jag möjligen gjorde det.

Lite bilder till för att göra det hela ännu lite längre och intressantare.


Små töntarna.


Skojigt värre.


Vårt hotell i Pattaya.


Jag och poolen i bakgrunden. Endast solen som fattas.


Såhär måsta man ta sig ut och in från balkongen.


I brist på saker att göra kan man hoppa omkring eller...


...leka med kameran lite.


Såhär glada och suddiga kan man bli efter det.


Jag med söta giraffen.


A ville köra traktor...


...och jag båt.


@Starbucks.


Jag på båten till Koh Larn med ryssar och thailändare.


Thailand 2011 i sanden.


Fint turkost vatten var det på Koh Larn.

Det var allt för denna gång. Bilder från Chiang Mai kommer senare. Ännu finns det typ inga.

Nu ska ja gå ut och se om solen lyser eller inte.

Hoppas alla mår bra!
Puss och kram så ses vi redan snart!






Developing & me myself and I.

Dom orden passar inte i samma mening har jag konstaterat. Om inte förr, så senast idag på tenten. Gick ju inget vidare att planera en marketing plan på marketing examen idag. Nå, vi får hoppas att Nuttapong är snäll med bedömningen, annars e de kakka. Wanchais tent borde väl ha gått hyfsat bra iallafall.

Men nu när tenterna är om så tar vi semester. Heaven! 10 dagar semester. Ännu är planerna inte riktigt färdig slipade, men vi jobbar på de. Ganska klara är dom nog, men när vi åker och var vi ska bo är lite oklart ännu.

Efter tenterna blev det shopping med A på Khao San Road igen. Vi skulle inhandla fina adidas väskor som vi har sett där förr, men typiskt så fanns det inga väskor där idag. Hem kom jag med en solbrilla topp och två par bikinis istället. Det gick väl också, men lite vått i ögat blev det nog när inga adidas väskor stod i rad. Vad ska vi nu resa med? Lilla ryggsäcken igen, suck!



Typ sån här goding gick före oss på gatan påväg hem från skolan idag. Mysigt! Den hade kanske inte riktigt lika stort huvud, men you got the point.

Tjingeling.


Bad blogger.

Jag vet.

Och inte kommer det bli nåt långt inlägg från mig nu heller har jag på känn. Idag var jag och A skolkare, ooops! Vi sov istället och sen läste vi på tent vid poolen i mulet väder med en halvtimmes solsken ungefär. Helt okej för att vara Thailand förtillfället vill jag påstå. Syftade på solskenet alltså om jag uttryckte mig dåligt. Fast i och för sig har det varit helt okej väder här nu. Okej, jag flummar redan. Kanske bäst om jag skulle sova? Men innan läggdags kan jag väl berätta vad som hände i helgen.

Torsdagkväll åkte vi in till Bangkok till Khao San Road. Fredag hängde vi vid poolen på dagen och jag gick till doktorn för att se om jag kunde få någon medicin mot min förkylning. Hem kom jag med fyra olika mediciner. Jippijee. Antibiotika för halsen och sen tabletter mot "Runny nose" och värkmedicin och några piller för halsont ännu. Tror jag börjar vara ganska frisk för tillfället. Lite hosta kvar, men annars. Fredagkväll besäkte vi Sitnee clubben här i Rangsit. Lördagen spenderades vid SiamPark -- nöjes- och vattenpark. Senare mot kvällen shoppade vi lite på en kvällsmarknad. Hem kom jag endast med en väska. Tur var väl det! Söndagen blev det poolen igen, ja, inte mycket annat skulle jag vilja minnas.

Den nya veckan inleddes med en skolutflykt till Supham-buri. Avfärden skulle vara 7.30, men I say Thai-time, thai-time, vi åkte iväg efter 8 nångång, kunde ha varit närmare 8.30. Hemma skulle vi vara 16-16.30, men det visste vi ju redan på förhand att inte skulle ske, haha. Vi besökte Buffalo village, där vi träffade på trevliga Buffalo typer, sedan besökte vi nån värdelös marknad, fast iofs handlade jag två par solglasögon så helt värdelös var den ändå inte. Efter marknaden besökte vi ett tempel, med en stor Buddha. Hemma var vi två timmar efter beräknad tid, what a surprise.

Idag var en skolkdag och tentläsningsdag. Men hann även med en dinner med Angie, Faie och Pui. Och lite shopping till på det. En svart klänning, svarta sandaler, örhängen och en T-skjorta. Nu slut på shopping!!

Imorgon är det helgdag -- Chakri Memorial Day. Blir väl inte så mycket annat än att läsa på två tenter som vi har på tordag. Efter det tar vi semester enda fram till den 15 April. Nästa vecka firas Songkran -- det Thailändska nyåret, även kallad "vattenfestival". Man slänger massor med vatten på varann. Blir väl att inhandla en vattenpistol har jag på känn. Wohoo! WAAAAAAR!!! Ännu har jag och A inte bestämt oss vart vi skall åka under denna semester, men lutar väl åt det hållet att vi åker med Faie och hennes vänner och släktingar norrut till Chiang Mai, där det händer som mest under festivalen. Undrar bara om vi borde ta malaria medicin? Kan noo fort händ he.

Vad mera? Tror inte det var så mycket mera. Men oj, detta blev ju ett rätt så långt inlägg i alla fall. Nice!

Och sen till bilderna.



Hoppas bilderna inte kommer tusen gånger igen -- jag hade lite små tekniska problem nyss, sådana som man kan ha ibland när man inte är datorproffs.

Godnatt!

RSS 2.0