Trött, tröttare, tröttast.

borda liva upp mig och bli pigg, piggare, piggast. meeeen.. är så trött efter thai boxningen idag! Zzzzzz...

I helgen önskar jag mig SOL (minns inte senast solen sken här i Rangsit faktiskt). Inte var det igår och inte var det i förrgår, kanske inte ens förra veckan. Vädergubbarna har i alla fall lovat bättre väder nu framöver. Får se då. I alla fall har vi haft helt okej med temperatur idag -- inte som dom andra dagarna när man har haft gåshud och använt kofta. Helgen skall spenderas här i Rangsit/Bangkok. Blir möjligtvis MonkeyTown, SiamPark, marknad i Bangkok, pool chill osv. Beror lite på väder och vem som vill vad.

All for now.

Nu tar jag helg!

Hoppas ni mår bra!

Charity Football Match.

Gokväll från en trött individ från lya 401!

Idag har varit en skojig och lång dag och morgondagen lär inte bli kortare. Idag hade vi våra sista lektioner i Marketing och i Human Resources Management -- endast tenterna kvar nästa vecka och några uppgifter till så är de två kurserna avklarade. Jebaa!

Wanchai, läraren i HRM, var så rolig idag. Han fick plötsligt för sig att ta fram ur sin väska en RSU (Rangsit University) Help Japan Earthquake & Tsunami T-skjorta, som man får köpa i skolan för 150 baht. Sedan bad han oss att skriva vårt namn på en lapp och lägga alla lapparna på en stol. Sen gick AH fram och drog en lapp där det tatatadadaa stod J's namn på -- wanchais egna Miss Universe, haha. Meeeen, hon hade redan en egen sådan t-skjorta på sig, så han köpte hans egna T-skjorta som vi nyss hade lottat ut tillbaka för 200 baht, hahah. Sedan lottade vi igen och mitt namn drogs upp, yeaaaah, jag som aldrig vinner något, fick en gratis T-skjorta!!! Woohoo. Fast det var dock några storlekar för stor, så jag gick till office och inhandlade en egen i rätt storlek efter klassen sen -- så nu äger jag två sådana, men pengarna går ju till ett bra syfte. 

Kvällen har spenderats på fotbollsplanen med några klasskompisar och andra thailändare. Det var en rolig match, men tyvärr slutade matchen med förlust 2-3. Det var en välgörenhets match för att samla in pengar för att hjälpa Japan. Efter matchen blev det Chicken Burgers med franska på Boomerang, en restaurang lite i stil med Pedrina's Tex-Mex restaurang i Kokkola. Oh så gott det var! Smaskit värre. Den lever jag länge på.

Dagens lunch bestod av fried rice with fried chicken. Vad konstigt att dom med tjock stil är i samma mening, hmmm, eller?

Nu har jag huvudvärk, mår smått illa och är trött. Skall ladda upp några bilder från idag och sen krypa under påslakanet och lyssna på grodornas nattvisor utanför. Imorgon blir det skola från 9.00-20.00. Thai Language, Thai Boxing and Thai Cooking. Rätt så Thai inspirerat, men befinner väl mig i Thailand så :)












Gonatt!!

Fint förra inlägg av fröken Åström där.

Haha, det var inte meningen att det skulle vara tusen exemplar av en del bilder, men här ser man än en gång hur bra internet vi har här. Jag säger, the toppen is nådd! Nå, jag åtminstone fick mig ett gott kvällsskratt innan läggdags när jag såg inlägget, så hoppas jag kunde förgylla nån annans minut eller åtminstone några få sekunder. My so called sister, hade tydligen fått sig ett skratt. De va väl trevligt deet.


Så här kan det se ut när städteamet #401 tar fram "dammsugaren och golvmoppen."


Lägenhetsstädning thaikkustyle. Jag moppar golvet ifall ni undrar :D ser ni hur det skiner i bakgrunden? JAG SER!! :D

Vad det händer mycket runt om i Asien och Thailand för tillfället -- tsunami, jordbävningar, översvämmningar, ja, you name it. Tur att vi inte har drabbats av någon naturkatastrof eller något liknande ännu. Får väl hoppas att det stannar på det viset också. Tur var väl att vi inte befann oss på Koh Samui nu i helgen, där det tydligen har varit översvämningar. Samui besökte vi andra veckan vi var här.   

Än så länge har jag bara drabbats av störtregn och åska och ont i magen har jag för tillfället. Men det sistnämnda tänker jag inte vara drabbad av imorgon längre har jag bestämt mig.


Här är jag drabbad av störtregn och åska en kväll när vi kom hem med TukTuk från Bangkok. Vilket inte var en fullpott, meen, sånt händer. Thailand är inte alltid en dans på rosor. Just nu har vi kallt här igen, idag endast +22. Okej, jag vet att det låter varmt, men har man bott i Thailand en tid, så känns det faktiskt kallt. Har nog haft en kofta på mig idag -- så kallt är det, det ni!

Jag är hungrig och pizzan som jag pratade om tidigare räckte inte till nattsmat, så jag tror att jag skall krypa in i min halsduk och lägga mig på min kudde som är utan dynvar. Mina lakan är nytvättade och våta, så får bli en natt i halsduken i stället. Vi skall sova gott.

Gonatt från mig till er!


Uppdatering mest i bilder.

Hej på er!!

Sitter här och äter gårdagens kalla pizza, mums. Jag gillar kall pizza och jag var inte ironisk nu. Det var min middag, min lunch och även min moronmål idag. Trevligt med något annat än thailändskmat. Jag skall ge er lite bilder på dom senaste dagarna som jag lovade här för tusen dagar sen, so enjoy.



Poolen och havet från vår overnight trip med skolan förra helgen.


Miss Asia Pasific Competition


Vår bungalow på overnight trippen.


Tom, Jag och Faie.


Building 11 där vi studerar.


Jag på Thai Cooking och tillreder Pad Thai.


Jag och AH med coola brillor.


Faie & Jag.


Jag utanför vår lägenhet.


En pizza modell större.


Söta småflickor. Ena dansar i takt till Rihanna och den andra drar hundarna hit och dit.


I väntan på den stora pizzan.

Denna helg spenderade vi på Koh Samet. Det var en mycket trevlig resa, så tack för den alla inblandade!

Men nu, MÅSTE vi städa lägenheten och tvätta kläder. Myror kryper överallt. Usch och fy.

Vi hörs mera sen! Kanske ett nattsinlägg om nätet fungerar enda tills dess.

Pusshej.




Min mening var...

...att ladda upp lite bilder på de senaste dagarna som gått, men eftersom internet här i skolan även den har bestämt sig för att mucka gräl med mig, så blir det inga bilder idag, sry. Och för det andra så blir jag myggmat IGEN! Vill verkligen inte ha likadana ben som sist jag satt här... ni får nöja er med en bild att börja med, skall ladda upp fler efter helgen.


Jag, Faie och AH med AH's coola brillor.

Trevlig helg, så hörs vi sen!

Jag hoppas på sol i helgen!!

Hejtå!

tiden rinner iväg. Så snabbt, så snabbt.

jag fattar inte att jag snart har varit här en månad redan, kreisit!! Dagarna bara flyger förbi. Jag sitter ute på campus området nu, medan dom andra gick för att äta lunch. Jag åt redan sandwiches från caféterian -- det fick bli min lunch för idag. Igår shoppade jag and the two A's på Khao San Road i Bangkok. Med hem fick jag 5 par örhängen, ett armband, ett halsband, en klänning, en t-skjorta, en väst och en karta över bra områden i Bangkok. Farligt det där med shopping -- pengarna tar slut så lätt i plånboken.

Idag är det torsdag igen och imorgon åker vi ett gäng till ön Samet över helgen för att sola, bada och njuta av helgen helt enkelt. Skall försöka ladda upp lite bilder från de senaste dagarna ikväll. Antar att inte nätet i lägenheten fungerar igen, så får bli surfing på campusområdet istället.

Nu skall jag fortsätta min resa med första lektionen i Thai Language. Det skall bli kul, svårt bara när de har liiiite annorlunda alfabet än vad vi är vana med hemma.

"Det thailändska alfabetet har 44 konsonanttecken, som skrivs från vänster till höger, 15 vokaltecken (som kan kombineras samman till åtminstone 28 vokalformer) samt fyra tonmarkeringar. Konsonanterna är uppdelade i tre olika klasser: hög, medel och låg. Vilken klass den tillhör avgör vilken ton som ska användas."

Låter inte allför lätt, men men spännande.

Hörs senare, nu dör akkun i datorn!

Too Much So much Very Much



Song stuck in my brain, haha. Pop i Thailand nu, ganska catchy :D

Hemma och trött.

Är nu hemkommen från vår overnight trip som vi hade med lärare och våra RSU Buddies, långt borta mitt ute i ingenstans med egen strand och inga andra människor förutom vi. Det var en väldigt trevlig resa, men nu är jag så trött efter en lång helg och en bussresa idag på typ 8 timmar, så detta får bli allt för idag. Skall lägga mig nu och upp till skolan till 9.00. Skulle hellre ta sovmorgon, men icke.

Fan dee naa! Vilket betyder godnatt :)

Jag har gåshud.

Kvällens outfit: Cheap Monday jeans, sunset boulevard topp från Tesco, vero moda kofta och flipflops.

Och fast jag har alla dessa plagg på mig sitter jag här ute och fryser och jag befinner mig fortfarande i Thailand, en av dom varmaste ställen på jorden just nu möjligtvis? What's wrong with Thailand? Var är svetten och klibbigheten och framför allt hettan?

Det har regnat och åskat här nu i två dagar. Inte hela tiden, men småregn lite titt som tätt och störtregn på natten. Nå, jag antar solen gassar på som vanligt typ imoron redan. Skönt med lite bättre luft för en gångs skull. Det känns som att man pickat hål i bubblan och man har tagit sig ut ur fuktigheten och kan andas igen. Pretty nice!

Inget speciellt har hänt idag. Suttit i skolbänken från 9-15, druckit latte på fjortonde våningen i skolbyggnaden där vi har lektioner, lunchat på ett lite dyrare ställe för 94 bath, sprungit några varv runt fotbollsplanen, tvättat kläder och ätit middag för 45 bath. Ja, och inte att förglömma -- jag har tvättat vårt ofräscha handfat, sådesså. Nu skiner den som solen. Golvet ser dock ännu ut som att några tusentals smutsiga grisar rullat omkring där. Vilken tur att jag inte överdrev alls där. Hoppas A har tvättat och skurat golvet när jag återvänder till lägenheten, hehe. En helt vanlig dag det vill säga. Nu är jag trött och skall väl så småningom dyka ner under täcket för att inta lite sömn.

Några bilder for your entertainment.


Poolen vid skolan som kostar 30 bath per gång -- under 1 €.


Jag och A poolchill efter skolan.


Skollunch bestående av ris, kött, "nåt spad som liknar pikkalaka" :D och limsa.


Såhär kan benen börja se ut efter en måndagskväll på skolan när man bloggar och myggor attackerar.


Jag och A på balkongen och försöker ta ett normalt foto -- oj vad vi lyckades :D


Inte alltid så lätt att äta med pinnar...


...men glad ändå.


På Tuk Tuk kyyti.


Shopping på Tesco.


Pengarna som går åt en hel del här.


Nu blir jag myggmat igen, bäst att åka hem.

Ha det bäst!!

PUSS.

Slut på lekandet -- nu börjar allvaret.

Nu har vi haft vår första egentliga skoldag från 9.00-16.00 med Mr. Wanchai och Mr. Nuttapong. Det var lite småjobbigt faktiskt. Inte att sitta och lyssna på lärarna direkt utan att koncentrera sig och samtidigt förstå vad de säger när allt går på engelska och dessutom snabbt. Han som undervisade från moron skulle jag kunna ha hemma och läsa gonattsagor innan jag skall sova. Har på känn att jag skulle somna snabbt som blixten. Han hade en gaaanska sövande röst och svårt att förstå vad han sade när han satt och mumlade, haha.  Vi blev undervisade i Marketing och sen i nå hotell grejs. Intressant nog!

Hmm, vad mera? Åt på skolan idag för 30 bath, typ 75 cent. Inte illa. För de slantarna fick jag ris, strimlor av gris och ett stekt ägg. Till detta drack jag ett cokisglas för 10 bath, som bestod av 1/4 cokis och resten iskross. Haha, fint där.

Sitter i skolan och surfar för nätet där hemma i lägenheten har sagt upp kontraktet typ eller den fungerar när den har lust så jag orkade inte krångla med den mera! Lättare så här. Men nu börjar det bli mörkt här och ingen annan själ förutom min egen syns till här inne, förutom myggorna då, som försöker äta upp mej, så kanske jag skall dra vidare nu.

Smell you later!



Skon sondag.

Sitter pa ett internetcafe eftersom natet dar hemma tydligen inte for tillfallet vill vara en god van sa, men ursakta dom tre bokstaverna som inte finns har. Kanske lite jobbigt att lasa -- jobbigt att skriva i varje fall. 

Pool chill, thaimat, dusch, stadning av lagenheten ar dagens ord. Gick en svang via 7eleven och snart hem och sova sa man ar pigg och kry till skolan imorgon. Ser framemot att borja skola faktiskt!

Sov gott!
G'natt pa er!    

Borta bra, men "hemma" bäst!

Sådär ja, nu är vi hemma i lägenheten i Patumthani igen, skönt! Det blev inget Phuket på denna resa, men möjligtvis åker vi dit senare när vi har ledigt. Jag skulle bl.a. vilja besöka Phuket, Khao Lak, Koh Phi Phi och Krabi. Nån som har några tips på ställen man måste besöka när man är i Thailand?

Ja, under denna resa har vi besökt öarna Samui, Phangan och Tao. Jag har försökt fundera ut vilken jag gillade mest, men jag kan inte bestämma mig, så jag säger alla. Vi har bott i en liten ryggsäck i en veckas tid och rest en hel del -- roligt men rätt så tungt. Phangan fick ett stort plus i kanten med sina hängmattor och den fina poolen. Samui för den otroligt roliga vattenfalls-äventyrsresan när vi gick lite vilse i djunglen och Tao för Fishbowl restaurangen med bra coverband. En aning mycket pengar har det dock gott -- bäst att inte nämna hur mycket. Nu tänker ni säkert men Thailand är ju billigt? jovisst är det oftast billigt, men man skall äta varje dag, tvätta kläder, köpa tusen flaskor vatten och under denna resa har vi åkt flygplan, många olika färjor, taxin, mitt favorit transportmedel Tuk Tuk och ja bungalowsen har ju också kostat en hel del slantar. Sen plus på allt detta så har vi snorklat, kört med skotrar, bågskyttat osv. Allt kostar lite -- men tillsammans blir det mycket. Men man vet aldrig när man dör och då skulle jag ångra att jag inte gjort sånt som jag skulle ha viljat. Men nu när vi är tillbaka här i Patumthani så ska jag försöka spara lite pengar. Bara använda dom till nödvändigheter och typ äta på "Yellow spoon" varje dag för typ 30 bath och dessutom är det väldigt gott.

Igår köpte jag en ipod för 1100 bath -- typ 27 € och en liten högtalargrej för 550 bath -- typ 13 €. Det vill säga allt som allt 40 € för hela paketet. Inte illa, får se då hur länge den fungerar dock.



Avslappnat och skönt!


Nu skall jag sluta nörda mig och gå ut och få svett på mig i fuktighetens land.

Hejdå så länge!


Ut och semestra.

Imoron, eller inatt för att vara riktigt exakt om typ 3 och en halv timme, 03.00 åker vi iväg mot flygfältet för att åka neråt mot landet för sol och bad osv i en veckas tid typ före skolan börjar på riktigt.

Idag har vi egentligen inte gjort något alls förutom beställt flygbiljetter, hängt vid poolen och varit en sväng på köpcentret FuturePark, en aningen stort kanske. Ojoj. Handlade en ryggsäck för semestern. En svart Nike "skinn" väska. Den e fin ska ni veta, så fin, jag blev kär på första ögonblicket.

Kommer antagligen inget inlägg före nästa helg, men tillsvidare ha det fint!

Så hörs vi senare!!!

Puss och kram


Bangkok.

Idag har vi spenderat dagen i Bangkok med guidad rundtur. Först beskökte vi ett stort och vackert tempel, sedan åt vi lunch vid floden och efter detta besökte vi ett Zoo. Såg giraffer, elefanter, krokodiler, zebror mm. Det var najs!

Sedan simmade vi i poolen och nu är vi nyss hemkommen från party i Bangkok. Trevligt, trevligt. Klockan är redan typ 04.30 här, så borde bege mig till sängs så småningom.

Imorgon skall vi bara hänga vid poolen och fundera ut hur vi skall spedera vår lediga tid i 11 dagar framöver. De har typ sportlov här, så vi klagar inte. Vi tackar och tar emot! :)



jag första dagen i skolan med skoluniform.


Mera bilder kommer senare, när vi fått allt att fungera här.

Gonatt, sov gott och dröm vackert :)

Livstecken från Pathumthani.

Detta inlägg skrev jag igår, men just när jag skulle ladda upp inlägget så slutade nätet fungera. Typiskt.

Lever och svettas som en gris. Vi har haft lite problem med nätanslutningenen i vår lägenhet, därför har jag inte haft möjlighet att blogga, men surfar hos Jakub och Ville för tillfället, så nu skall jag diktera ihop ett litet inlägg meden dom andra ser på film.

Okej, vad har hänt? 10 h flygresa gick riktigt bra, inga probem. Vi anlände till Bangkok lite senare än beräknat och sedan blev vi uppblockade av Thai-students från Rangsit. Mycket trevliga typer, men eventuellt lite knasiga, dock på ett bra sätt, haha. Vi stannade vid ett köpcenter för att inhandla kuddar åt oss, sedan fortsatte vi bussresan till Pathumthani -- där vi bor och studerar. Rummen här är helt okej, inga lyxrum, men här finns vad man behöver. Dusch, toalett, säng, kylskåp, tv, internet och balkong. Dock är sängen hård som sten, så vi måste kanske handla madrasser om vi ska klara tre månader. Åt min första thaimåltid igår och än så länge mår jag bra. :)     

Vi hade vår första skoldagen idag med info och guidad rundtur. Skolområdet är möjligtvis en aning större än VAMK campus där hemma. Här på Rangsit University studerar 25,000 studerande. Efter infon, guidningen och lunchen hängde vi vid skolpoolen en stund. Kostade 30 bath -- alltså inga pengar alls, inte ens en euro. 40 bath = 1 € typ. Hmm.. vad mera? Ikväll har vi varit på party på skolan, som universitetet ordnade. God mat, trevligt sällskap och karaoke.

Det var väl det mesta som hänt hittils i ett nötskal.

Take care,

Saz

RSS 2.0