Nattligt meddelande.

Klockan visar 02.11 och så har det gått nästan två veckor sedan jag skrev igen. Vad har hänt? Det minns jag tyvärr inte nu riktigt, så antagligen inga större drastiska levnadsförhållanden i mitt liv. Så, låt oss fokuserar på nutiden istället.

Nyss hemkommen från jobbet.. eller nyss och nyss snart en timme sen. Var mycket folk för att vara en vanlig måndag, så drog ut på tiden lite. Idag betjänade jag bl.a. trevliga typer från Taiwan. De var så söta så. Småpratade lite med dem och erbjöd dem att prova på cider och lonkero eftersom de aldrig hade varit i Finland förr. Kvinnorna i sällskapet blev så förtjusta i båda och skulle komma imorgon igen. Mindre förtjusta blev dom i getost, förutom den ena av männen som gillade den väldigt mycket. Jag blev så förvånad när de var 30 och 40+. För att vara ärlig så så hon 40-åringen ut att vara HÖGST 25. Tappade hakan när hon berättade att hon är FYRTIO. Alltså, kan knappt tro det ännu heller, men... de ser så små ut där i Asien. OMG!

Träffade även ikväll mina favorit sydafrikaner. Igår fick jag lära mig att man pratar något som heter Afrikaans i sydafrika. Ett språk som härstammar från holländskan tydligen. Dankie betyder Tack. Intressant indeed. Är detta allmänbildning? Borde jag ha vetat att man pratar typ holländska i sydafrika? Ja, inte vet jag, men nu vet jag. Ena av männen trodde inte jag skulle veta var sydafrika ligger. "I bet you don't know where it is". Han blev förvånad när jag visste. Amerikaner vet tydligen inte. Dom är inte allmänbildade.

Förstår inte varför man är så pigg när man kommer hem från jobbet. I några minuter är man trött och slut och sätter sig ner på soffan, men sen är man pigg som mörten och känner att man borde göra något. Kunde städa och diska och tvätta kläder nu, men tror mina grannar inte skulle vara så positiva till det. Vet ju att jag inte har inspiration till allt detta imorgon. Nåväl, nu är det väl sovtid. Skall traska på stan med Smebabor imorgon för att söka en present. I väntan på helgen. YEY!!

Nattinatt från denna esplanad.
Pyss.




En påpekning.

Calzones kebab & franska smakar ypperligt gott den med. Try it!

Happy tisdag.

Råkade "försova" mig från skolan idag som började två. Det där med att jobba inom restaurangbranschen och gå i skolan går kanske inte hand i hand. Nå, i varjefall fick jag vila upp mig och idag var det en alldeles fantastiskt trevlig dag på jobbet. Inte en enda klagande kund utan bara vänliga och snälla individer. Me like! Dessutom har vi "Fresh blood" på jobbet nu, alldeles underbart, -- det behövs. Någon som får se allt från en ny sida och som får en egen uppfattning om saker och ting, me like nr. 2. Jag ser en mycket ljus framtid för denna kvinna, faktiskt! Kanske vi klarar lillajulsfesterna galant i alla fall, fast jag har varit lite skeptisk till dem nu när några strålande arbetstagare tar sitt pick och pack och åker iväg på nya äventyr..

Det som glädde?/gladde? mig mest idag var när jag kom till jobbet och det står ett par stickade vantar med mitt namn på hyllan med en liten hälsning till. Det gjorde min dag! Tänk att något så litet kan ha så stor betydelse.

Jaja, nu skall jag sova och besöka skolan klockan två imorgon. Annars ligger jag efter alltför mycket med analyseringen.

En önskan har jag dock innan läggdags -- inga mardrömmar inatt, tack!

GNÄLL!

jag är så trött, trött på gnälliga kunder! Snälla stanna hemma om du är på gnälligt humör. För jag orkar inte lyssna dag ut och dag in på gnäll gnäll gnäll. Jag kan ta mycket och har lärt mig att inte ta det personligt (för det mesta), men när det kommer till en viss gräns så klarar jag inte av mera. Nu har den gränsen uppnåtts och jag är helt slut. Nästan första kontakten med en kund när jag kom på jobb idag var ju såklart GNÄLL! Om så små saker så man inte förstår hur nån ens orkar tjata om såna saker. Läs rätt istället och sluta tjata på oss när ni inte kan läsa rätt. Skaffa bättre styrka till glasögonen och en hjärna tills nästa restaurang besök, tack! Trevlig start på arbetsdagen minsann. Fick jag inte höra på gnäll igår och högst troligen var det någon som hade annan uppfattning om saker och ting i lördags, i fredags ja, och antagligen även i torsdags. Bästa med det hela är ju att man måste hålla humöret uppe och inte tappa feelisen att betjäna dom alla andra kunderna som oftast är hur snälla som helst.
Ah, i väntan på morgondagen! Jag tappar snart hoppet på mänskligheten.

Och när man ligger och tänker på de där kunderna när man kryper ner under täcket, då känns det inte helt okej. Faktiskt inte.

Okej, nu är jag själv supergnällig, jag vet. Men enough är enough!

Hej förresten! Var ett tag sen jag var aktiv här. Jag hoppas att ni alla har det bra och inte behöver vara i kontakt med klagande kunder, för dom är inget att ha.

Kunden har alltid rätt, eller?

Nu ska jag idka sömn och förhoppningsvis vara pigg och glad imorgon.
Natten!

RSS 2.0